Výplach jater a žlučníku

14.03.2017 16:49

Předkládám vám k úvaze a případně k provedení návod na výplach jater a žlučníku, tak jak je popsán v knize Roberta S. Morse: Zázračná detoxikace. Ještě jsem výplach neprováděla, ale mám jej v plánu. Můžeme pak porovnat své zkušenosti. Tři dny před výplachem budu jíst syrové ovoce a zeleninu a pít jablečnou šťávu podle doporučení. Nějaké léky na změkčení žlučníkových kamenů jsem při dotazu na Google našla, ale nebudu je používat. Pro očistu střeva si večer před výplachem budu aplikovat dvoulitrový klystýr. Při závěrečném ulehnutí na pravý bok si dám pod pravá žebra PET láhev s horkou vodou obalenou ručníkem. Jinak se budu řídit níže popsanými pokyny pana Morse.

VÝPLACH JATER A ŽLUČNÍKU

Tato procedura pomáhá odstraňovat jaterní a žlučníkové kameny.

Potřebné věci

• 250 g za studena lisovaného olivového oleje. • 2-2,5 dl čerstvě vylisované (pokud možno) šťávy z červených grapefruitů nebo šťávu ze dvou citronů. • Čerstvě vylisovaná jablečná šťáva (enzymy pomáhají zmírnit nevolnost). • Nepovinné: přípravek na změkčení případných kamenů. • Nepovinné: bylinná směs na očistu střev.

Doporučená příprava

• Tři dny jezte hlavně syrové ovoce a zeleninu (nejlépe biologické produkty). • Tři dny pijte ráno a večer 2,5 dl čerstvě vylisované jablečné šťávy. • Tři dny očišťujte střeva. Použijte směs na očistu střev, přičemž její síla závisí na pravidelnosti vaší střevní peristaltiky. Mírnou směs užijte v případě, že se vyprazdňujete nejméně jednou denně, středně silnou, pokud se vyprazdňujete jednou za dva dny a silnou směs, pokud se vyprazdňujete nepravidelně. • Místo bylinné detoxikace můžete den před výplachem aplikovat klystýr. Je nutné, aby střevní peristaltika fungovala správně. • Chcete-li, můžete do jablečné šťávy pokaždé přidat 45 kapek přípravku na uvolňování a rozpouštění případných kamenů.

Poznámka: V den výplachu nekonzumujte po dvanácté hodině žádnou tuhou potravu (pouze čerstvé ovocné šťávy nebo čistou vodu).

Instrukce

• Veškerý přísun tekutin ukončete v 18,30, nebo půl hodiny před zahájením výplachu. • Začněte s výplachem mezi 19. a 21. hodinou, nebo jak chcete. • Smíchejte 200 ml olivového oleje s 2-2,5 dl šťávy z červených grapefruitů nebo ze dvou citronů. • Vypijte tuto směs buď najednou, nebo každých 15 minut čtvrtinu, nebo ji pijte ještě pomaleji. Jakmile všechno vypijete, ulehněte na pravý bok a odpočívejte.

Doporučení

• Pokud pociťujete nevolnost, a nebo se vám chce zvracet, můžete směs zapíjet malými doušky čerstvě připravené jablečné šťávy. V konzumaci směsi však pokračujte co nejdříve. Je-li vám pořád špatně od žaludku, vypijte jen tolik směsi, kolik snesete, a potom ihned ulehněte na pravý bok. • Prozkoumejte stolici, zda v ní nejsou kameny. Ty jsou obvykle zelené, ale někdy bývají také žluté, červené nebo černé. Mohou být velké jako hrášek nebo jako čtvrtdolar či ještě větší. Většina jaterních a žaludečních kamenů je měkkých, protože jsou tvořeny lipidy a žlučí. • Při degenerativních potížích by měl na výplach jater a žlučníku dohlížet lékař.

Při nejasnostech se mi ozvěte. A nezapomeňte mi sdělit vaše zkušenosti.

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode